EDZÉS TERVEZÉS

Ismerjétek meg Takács Péter, triatlon edzőt!

2016 óta triatlon edzőként dolgozom Székesfehérváron, jelenleg a Honvéd Szondi György Sportegyesület Triatlon szakosztályát vezetem, mint szakosztályvezető.

Tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen szereztem triatlon edzőként, mellette számos továbbképzésen részt vettem, köztük legutóbb a Synlab Akadémián szervezett Ambasador programban.

5 éve végzek Teljesítménydiagnosztika vizsgálatokat sportolóknak Székesfehérváron, összekötve a sportolói és egészségügyi múltamnak köszönhetően.

Közel 50 főnek irányítom az edzéseit napi szinten az online edzéstervezés lehetőségeivel. Van közöttük futó, kerékpározó és triatlonos is egyaránt.

3 éve dolgozom Dr. Kurucsai Gáborral közösen, akivel számos sportolót és fogyni vágyót segítettünk a modern Teljesítménydiagnosztika lehetőségeivel céljuk elérésében, legyen az a fogyás vagy akár jobb versenyeredmények elérése klub és egyéni szinten.

Rugalmas Edzéstervek – edzői támogatással

Edzéstervezés futók, kerékpárosok, triatlonosok számára:

Triatlon, futás vagy kerékpár nem olyan egyszerű, mint azt a legtöbb ember gondolja.

A mérések során is tapasztaltam, hogy az emberek többségének nagy szűksége lenne a megfelelő edzésterv követésére, hogy egészségük és teljesítményük megfelelő legyen a céljukhoz mérten.

Nem csak a profi sportolók alkalmazhatnak edzőt a saját céljaik eléréséhez. Mai világban mindenki számára remek lehetőség az online edzéstervezés lehetősége.

Egy jó edzésterv nem csak a kitűzött cél elérésében segít, hanem a sérülések és az egészség károsodás elkerülésében is.

Személyre szabott terv, az egyéni edzés intenzitásokra és eredményekre, célokra épül.

A tervezés menete:

Igyekszem úgy kialakítani az edzéseket, hogy mindenki számára könnyen érthetők és elvégezhetők legyenek, ehhez egy online programot használunk több éve.

Előfordulhat, hogy kérdés merül fel az adott edzéssel kapcsolatban vagy esetleg változtatni szeretnél, mert az aznapi edzés számodra nem kivitelezhető, ilyenkor a terv változtatható vagy akár másik napon is végre hajtható.

Visszajelzések az adott edzésről szintén szükségesek, mert a folyamatos kommunikáció és a kapcsolattartás elengedhetetlen.

Sérülés vagy betegség estén elvárom, hogy telefonon vagy bármilyen formában értesítsen a sportoló.

A terv egyénre szabott.

A te időbeosztásodhoz szabadidődhöz egyéni célokhoz van igazítva, legyen életed első 10 km-re félmaraton, maraton vagy Ironman és az Ultratávok elérése.

Strukturált egymásra épülő, periodizált terveket fogsz kapni.

Futóknak, kerékpárosoknak,triatlonosoknak

Első lépésnél egy személyes találkozón vagy telefon beszélgetésen vagy email-ben átbeszéljük az eddig elért célokat és az elérni kívánt célt.

Lehetőség van a diagnosztika mérés nélkül elkezdeni az edzés munkát erre a lépéseket emailben fogod megkapni a vásárlás után, ha hosszú távra tervezel javaslom a személyes találkozót.

Tempó, pulzus, watt alapú intenzitásban határozom meg az egyéni terveket a TrainingPeaks alkalmazáson keresztül.

Éves versenynaptárt együtt készítjük, rendszerezzük az általad kiszemelt versenyeket.

A végre hajtott edzéseket kommentáld, mert a számok mellet fontos a visszajelzés.

Erősítő, nyújtó, prevenciós gyakorlat sorokról videók az edzéstervbe illesztve vagy a neked megfelelő szakemberhez írányítalak.

Fentebb említett eszközök és programok segítségével, legyél bárhol az edzésed online követhető lesz és gyakorlatilag több információ kapható egy sportolóról, mintha közvetlenül a pálya szélén követjük a sportolót.

Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdésed van keress bátran.

Felejtsd el az Excel táblázatban kapott terveket!