Felnőtt nőknek és férfiaknak

Milyen problémákkal jelentkeznek hozzánk a páciensek?

Jellemző (gyakoribb) tünetek

Mérés részletei:

A leírt mérhető hatásokat in vivo kimutatható biomarkerekkel párosítjuk és összefoglaló leletet készítünk

Vizsgálat ideje 180 perc (0-60-90-120-180 perc)

Orvosi és szakasszisztensi vizsgálat

Vérvétel, EKG és vérgáz elemzés történik

Elemzés kiterjed:

HOGYAN SEGÍTÜNK?

A kivizsgálás során a rutin terheléses vizsgálatoktól eltérően a háttérben zajló hormonális változásokat és azok által kiváltott keringési, légzési kompenzációt is vizsgáljuk, valamint felmérjük az anyagcsere aerob vagy anaerob jellemzőit.

 

Miért kell ennyi plusz vizsgálat?  A légzés és keringés nélkül a zsírbomlás nem tud hatékony lenni. A vizsgálataink rámutattak arra, hogy az aerob anyagcsere segít a hatékony zsírbomlásban, de ennek az aránya a rendszertelen életmód és táplálkozási szokások megváltozása mellett háttérbe szorul és a napi anyagcserénkben az anaerob zsírbomlás szolgáltatta energiaképzés kezd dolgozni.

 

Mivel az anaerob anyagcsere út a szervezet evolúciójából visszamaradt vészreakcióval egyezik, így ennek gyakori működése a szervezetben raktározást indít. Ennek jele a makacs hasi túlsúly megjelenése vagy a fogyást követően fellépő hirtelen súlygyarapodás. 

 

Ezért nem elegendő csak a diéta, csak a mozgás kiragadott megváltoztatása a fogyáshoz és a közérzet javulásához, leginkább a fáradékonyság megszűnéséhez, hanem egy összetett életmód reform hozza helyre az eltéréseket.

 

A kérdés jogos, hogy a jelenlegi életkörülményeink között hogyan tartható ez, ha az eddigiek is terhelők és leginkább eredménytelenek voltak?

 

A kulcs ott van, hogy a szervezet az aerob anyagcserét kívánja működtetni és a kilengéseket a helytelen életmód, a túlzó diéták, edzések vagy önmagunk ok nélküli sanyargatásai váltják ki és ez vezet egy tartós szabályzási zavarhoz, mint egy mókus-kerék.

 

A program része ezeknek a hibáknak a feltérképezése, mint pl. a rosszul indított nap, a reggeli hiánya, annak összetételének nem megfelelősége és a reggeli mozgás elmaradása, szemben a délután vagy este végzett hosszas edzésekkel. A személyre szabott eredményeink ezekre is rávilágítanak és figyelembe veszik a labor eltérések mellett az egyéni adottságokat, igényeket, társbetegségeket, étrendi elvárásokat.

 

Gondoljunk bele, hogy egy pl. 20 vagy 40 éves Páciensnek eltérő ajánlásra van szüksége? A plusz 5 kg vagy plusz 25 kg testsúly többlettel érkezők között is különbséget kell tennünk? Egy férfinek vagy egy nőnek eltérhet a diétája? Nyilván igen. Meg kell jegyeznünk, hogy a kivizsgálásuk is másképp zajlik!

 

A protokolljaink személyre szabásában az életkori eltérések, az anya-gyermek vizsgálatainkra épülő anyai hatáselemzés, a súlytöbblet és megfogalmazott célok közötti eltérések és a nemi eltérések is szerepet kapnak.

 

A vizsgálat menete és ajánlások személyre illesztésénél az életkori eltérések, mitokondriális DNS funkció, a súlytöbblet mértéke, a megfogalmazott célok közötti eltérések és a nemi különbségek is szerepet kapnak.