Kardiológia

A kardiológia elsősorban a szív betegségeinek megelőzésével, diagnosztikájával, kezelésével foglalkozik. A leggyakoribb betegségek felnőttkorban a koszorúerek szűkületei, csökkenő szívteljesítmény = szívelégtelenség, szívbillentyűk betegségei, szívritmus és egyéb ingervezetési zavarok. A vérnyomás, vérkeringés (artériás és vénás betegségek), a szívből kilépő és onnan induló nagyerek betegségeinek felismerése és gyógyítása is a területhez tartozik. A szív- és érrendszeri betegségeknél a megelőzésnek van kiemelt jelentősége, fontos a rizikófaktorok kiküszöbölése vagy csökkentése, mely már a belgyógyászati alapellátás része.

A kardiológia tehát számos, gyakran életveszélyes állapot kezelését, és megelőzését foglalja magában, mint a ritmuszavarok, a koszorúerek betegségei, a szívbillentyűk rendellenességei, magas vérnyomás betegségek, a szívizom-, a szívburkok gyulladásos megbetegedései, a vérzsírok eltérései.

Számtalan nem invazív eljárás segíti a diagnózis felállítását: például az EKG, a terheléses EKG vizsgálat, a szívultrahang, a 24 órás vérnyomás- (ABPM), illetve EKG monitorozás (HOLTER).

Mikor forduljunk kardiológushoz?

Kérdés esetén telefonos elérhetőséggel belgyógyász szakember segít a helyes irányításban és döntésben.

Lépj velünk kapcsolatba!

Segítünk az átalakulásodban! Töltsd ki az adatlapot, és Löwke Szalonunk profi szakemberei válaszolnak a kérdéseidre!

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/lowkemed/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349