RADIOLÓGIAI ULTRAHANG DIAGNOSZTIKA

LÁTOGASS EL STÚDIÓNKBA

*A Löwke Medic rendelőjében ultrahang-diagnosztikai tevékenységet folytat radiológus szakorvosunk.

Pajzsmirigy ultrahang elvégzése minden olyan esetben indokolt lehet, amikor felmerül a pajzsmirigy működésének zavara (ilyen például: nyakkörfogat növekedés, testsúlyváltozás, szapora szívverés, ingerlékenység, hajhullás, meddőségi zavarok). Ezen tünetek hátterében sok esetben szerkezeti eltérés is megfigyelhető.

Nyaki ér (carotis) ultrahang indokolt például magas vérnyomás betegség, szédüléses panaszok, fejfájás, felső végtag zsibbadás, látásromlás esetén. A vizsgálat szűrő jelleggel magas koleszterinszint, illetve dohányzás esetén ajánlott, továbbá abban az esetben, amennyiben a családban előfordult korábban szélütés (stroke).

Nyaki lágyrész ultrahang során tájékozódhatunk a nagy nyálmirigyek és a nyaki nyirokcsomók szerkezeti állapotáról. Szükségessé válhat a vizsgálat, amennyiben a páciens csomót, duzzanatot tapint a nyaki régióban.

Az UH vizsgálat a képalkotó diagnosztikában leggyakrabban használt orvosi vizsgálat, amely magas frekvenciájú hullámokat használva ábrázolja test belsejét, a vizsgált szerveket. A lágy szövetek és keringési funkciók vizsgálatára alkalmas alapvizsgálat. Az UH vizsgálat lehetővé teszi a hasi szervek nem invazív megfigyelését, gyors tájékozódásra, több szerv együttes áttekintésére alkalmas és teljesen veszélytelen (máj, epehólyag, hasnyálmirigy, vesék, húgyhólyag, a méh és petefészkek/ férfiaknál a prosztata).
Ellentétben más képalkotó eljárásokkal nem használ Röntgen sugarat, tehát lehetővé teszi, hogy sugárterhelés nélkül láthatóvá tegyük a hasi és kismedencei szerveket, nyaki artériákat, végtagi vénákat, így szakorvosi javaslat nélkül is elvégezhető a vizsgálat, akárhányszor, bármennyi ideig alkalmazható, ismételhető a vizsgálat. Hátránya, hogy a csontokkal, vagy gázzal fedett testrészek és szervek csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem vizsgálhatóak (például a gyomor-bélrendszer csak részlegesen vizsgálható, de pl. a tüdők vagy a felnőtt koponya-űr nem vizsgálható ezzel a módszerrel). Túlsúlyos embereknél szintén korlátozott a vizsgálat értékelhetősége. Hirtelen jelentkező, visszatérő, vagy tartósan fennálló hasi vagy kismedencei panaszok esetén, máj- vagy vesefunkciós, vagy pajzsmirigy hormon laboreltérések hátterében álló esetleges szervi okok feltérképezésére, pajzsmirigy tapintható pajzsmirigy elváltozások kivizsgálására, nyaki lágyrész duzzanatok felderítésére javasolt a hasi- kismedencei UH vizsgálat.

BEJELENTKEZÉS A VIZSGÁLATRA

DR. OSZLÁNSZKY GYÖRGY

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végzett, majd a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Radiológiai Osztályán és a Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinikán végezte a rezidensi, majd szakorvosjelölti képzést.

A Klinikán angol és német nyelven tartott orvostanhallgatók számára radiológiai gyakorlati órákat, mely mellett részt vett a radiológiai tumor válasz kvantitatív meghatározásához kapcsolódó tudományos tevékenységben.
Radiológia szakvizsgát követően a Bajcsy-Zsilinszki Kórház és Rendelőintézet, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelő Intézet CT- és MR laboratóriumában tett szert további tapasztalatra onkológiai, neurológiai  és sürgősségi CT- és MR- vizsgálatok terén. Egy évig a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház részére is végzett CT  és MR vizsgálatokat. Későbbiekben a Margit Medical Centerben, valamint a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban végzett járóbeteg szakellátás keretén belül ultrahang vizsgálatokat.

SZEPTEMBERTŐL A LÖWKE MEDICBEN FOLYTATJA MAGÁN RENDELÉSÉT. 

Angol és német nyelven beszél. Szabad idejében szívesen ismerkedik a gasztronómia művészetével, időnként grafikákat készít.

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS ÉS NAGY TELJESÍTMÉNYŰ LEGÚJABB ULTRAHANG RENDSZER KIZÁRÓLAG NÁLUNK!

Radiológiai ultrahang vizsgálat menete ?

A rendelőbe érkezést követően a szükséges személyes adatok rögzítésre kerülnek, hogy a lelet a vizsgálat után az EESZT-be feltöltésre kerülhessen.
A leletet szükség szerint nyomtatott formában is kiadjuk, amennyiben indokolt, a vizsgálat során talált egyes elváltozásokról készült képeket nyomtatott formában a lelethez csatolunk.
A vizsgálat során talált, a leleten szereplő esetleges elváltozásokról minden esetben szóbeli tájékoztatást adunk.

Hogyan készüljek az ultrahang vizsgálatra?

Hasi ultrahang vizsgálatra éhgyomorral, telt húgyhólyaggal szükséges érkezni. A vizsgálat előtt csak vizet szabad inni.

Milyen ultrahang vizsgálatokat végzünk?

Ultrahang Vizsgálataink:
-Hasi és kismedencei
-Pajzsmirigy és nyaki lágyrész
-Carotis Duplex Doppler
-Felületes lágyrész
-Mélyvénás Doppler
-Férfi ultrahang

ULTRAHANG VIZSGÁLAT ÁRLISTA

RÉGIÓK

1 RÉGIÓ

24.900Ft

2 RÉGIÓ

38.000 Ft