SZILVIA (44 ÉV)

ÉDESANYA

Amatőr sportolók:

Szilvia 2022.februárban keresett meg azzal, hogy rohanó életmód mellett is sokat sportol, mégis az egyre emelkedő testsúly hátráltatja a mindennapjaiban és egyre nehezebben tartja magát formában a napi szerepekben, mint Édesanya, Feleség, valamint a munkahelyi elvárásokban.

Tünetek, amiről beszámolt: 

Vegyes étrend, csípős-fűszeres, hús fogyasztás dominál. Emellett gyakori hasi diszkomfort, étkezéshez kötött székletinger, kifejlődő ételundor: marha, csirke, pulyka, de a hal/sertés fogyasztása nem okoz panaszt.

Rendszertelenebb életmód jellemzői: 

Üzleti utazások, jet-lag, és eltérő étkezési szokásokhoz alkalmazkodás. Versenyszerűen fut, 50+ km-es távokon. Este 9-kor éhségroham fogja el, 8-10kg hasi túlsúly jelent meg.

Heti háromszor magas intenzitású edzést végez, emellett ötször fut 1,5 órányit. Reggelizni nem szokott, edzés után fehérjeport fogyaszt. Jelenleg 62 kg, régi versenysúly 46-48 kg.

A teljesítmény diagnosztikai vizsgálatot a hasi panaszok miatt kiegészítettük ultrahanggal, tápcsatornai szűréssel és ezek összefüggő eredménye alapján határoztuk meg az optimális edzésmennyiséget, edzésintenzitást. A táplálkozásban is az igazoltan provokáló ételek kerülését tanácsoltjuk.

A program kezdete után írta:

„Most tíz napja eszem reggel, ahogy Ön javasolta. Eddig nem volt semmilyen probléma.”

3 hónap alatt 8 kg fogyást ért el a sport mellett, ami eddig csak a súlyát gyarapította, közérzete lényegesen javult, teljesítménye megmaradt. Az étrendjének megváltoztatása nem jelent nehézséget.

A féléves kontroll a közelmúltban történt, mely során 47kg –ra fogyott. Megállapítható volt, hogy a sport mellett elérte korábbi súlyát, nem alakult ki narancsbőr, vagy egyéb kellemetlen tünet.  Ilyenkor állapotellenőrző vérvizsgálatot végzünk, nem igazolódott hiányállapot.

Idézve őt:

„Nagyon vékonyra fogytam, jól érzem magam a bőrömben. Nagyon köszönönöm!”

Gratulálunk Szilvia, örülünk, hogy elérte célját és egészséges!