Teljesítmény diagnosztika

Miből áll az elemzés?

A dinamikus teljesítmény fejlődéshez szükséges kivizsgálásra épúlő kezelési terv, mely alapja egy bővített nyugalmi terheléses vizsgálat. A szervezet erre adott válaszát, mind hormonális, mind légzés, keringés, mozgás szintjén elemezzük és háttérben zajló anyagcsere folyamatok megismerésével korrigáljuk.

Ismert előzményekkel rendelkező, de nem kellő eredményeket elért Páciens esetén a napi szükséges mozgás, étkezés és életvitelt szimuláló egyedi teljesítmény diagnosztikát végzünk, megkeresve azokat az elemeket, mely a célok elérését hátráltatják.

Mi az a legkevesebb, amit azért szükséges megtenni, hogy a céljainkat és a megfelelő közérzetet elérjük?

Ehhez legtöbbször egy személyre szabott, de könnyen tartható étrendet készítünk és egy időzített mozgási sort, mely beindítja a napi anyagcserét.

1. Életmódváltás teljesítmény diagnosztika eredményével

A napi életvitel, ebből fakadó rendszertelen életmód, aránytalan mozgás, népszerű diéták összehangolása nélkül gyakran tapasztalunk eredménytelenséget. A jelen vizsgálat célja,hogy egy napi szinten követhető és a szervezet energetikai folyamatai által hatékonyan kiszolgálható ajánlást fogalmazzon meg a mért eredmények alapján. Eredmény lehet a testsúlyvesztés, ok nélküli fáradékonyság megszűnése, izomfejlődés elindulása, napi közérzet javulása. Az egyénre szabott, orvosi felügyelettel végzett szimuláció és terhelés a szervezet válasz készségének pontos feltérképezését szolgálja, mely egy érthető és összefoglaló képet ad a tünetek okának felderítéséhez és kezelési stratégiájának leírásához.

2. Teljesítmény diagnosztika amatőr és élsportolóknak

A  teljesítmény diagnosztika bővített változatában amatőr és élsportolók szintjén is végzünk anyagcsere és hormonális szabályozási mechanizmusokra épülő vizsgálatokat. A hullámzó teljesítmény, a túledzés miatti negatív hatások hasonló szervezeti szabályozás zavarból adódnak, így például az ok nélküli súlygyarapodás sport mellett, vagy váratlan izomsérülések jelentkeznek. Sportolóink között is megfigyelhető pl. a családban előforduló inzulinrezisztencia, mely szerepet játszhat a teljesítmény ingásában. Komplex rendszerünk a sportolók életvitelének és edzésmódszerének hatásait méri az aerob/anaerob anyagcserére, majd otthon is ellenőrizhető és prediktív értékű egyéni követési módszert biztosítunk. A vizsgálat ergospirometria, izom oxigén töltöttség, hormonális szabályozás, vérgáz elemzésre és EKG HRV követésre összehangolására alapul, mely validált mérési alapjait a Testnevelési Egyetem Szakembereivel végeztük.

3. Munkahelyi terhelés optimalizálás teljesítmény diagnosztikával

Vállalati partnereinknek ajánlott teljesítmény diagnosztikával

A módszer alkalmas a fizikai és/vagy mentális igénybevételnek kitett munkavállalók, valamint a jelentős figyelmet és precizitást igénylő irodai munkát végzők szűrésére, egészségügyi állapot felmérésére és javítására.

A munkahelyi terhelés, mint pl. a stressz, az éjszakai munkarend, a készenlét, a folyamatosan változó munkarend, ügyfélközpontú szervezés és az ebből fakadó nem megfelelő életvitel és táplálkozás olyan, egyszerű módszerekkel is kimutatható terhelést okoz a metabolizmus egyensúlyában, amely hatására a szervezet vészreakciója bekapcsol.

Ennek a tünetei igen változatosan alakulnak, de az általános szemlélettel szemben nemcsak a hormonális kontroll elégtelenségéből fakadnak (pl. inzulin rezisztencia, egyéb hormonális diszfunkció), hanem összefüggenek a táplálkozás időzítésével és az elfogyasztott ételek összetételével, életmódunkkal.

Orvosi konzultáció

(30 perc)
34 000 FT
  •  

Löwke medic

Cím: Angyalföldi út 25. fsz. 1. Budapest 1134

Telefon: +36 70 770 3577

Email: lowke@lowkemedic.hu

Nyitvatartás:

Hetfőtől – Péntekig: 8:00-21:00
Szombaton: 8:00-16:00